Efter fyra års forskning är vi redo att presentera nästa generations serieläggning!

Antal alternativa spelprogram i en serie med 12 lag & dubbel-möte uppgår till hela...
UTMANING
Sporting hanterar många olika spelsätt och kan optimera ditt spelprogram genom en...
LÖSNING
Psst!
Visste du...
KOM IGÅNG NU

OM SPORTING

Sporting är en fristående lösning baserad på över 15 års erfarenhet av schemaläggning av matcher och inte minst fyra års forskning på ett av Europas största oberoende forskningsinstitut, SINTEF.

​Tack vare sina avancerade algoritmer, vilka optimerar spelprogrammet utifrån ligans specifika krav och önskemål, tar Sporting serieläggningen till en helt ny nivå - nästa generations serieläggning är här!

Oavsett idrott, storlek eller nuvarande system kan Sporting optimera och effektivisera de flesta idrottsförbunds serier, kontakta oss så berättar vi mer.

Passion for Sports.

Passion for Sports Scheduling.

SCHEMALÄGGA

Schemaläggning går ut på att optimera ett resultat utifrån givna kriterier. Att det är ett komplext och tidskrävande arbete behöver sällan understödjas, men för tydlighetens skull kommer här lite relevant fakta:


Om 12 lag ska möta varandra två gånger finns det hela 479 001 600 alternativa lösningar att välja mellan, vilket talar sitt tydliga språk - att på egen hand finna det mest optimala schemat utifrån gällande önskemål och krav är en enorm utmaning!

Således finns det uppenbara fördelar att låta den mänskliga hjärnan bestämma förutsättningarna för att sedan överlåta schemaläggningen till AI - ditt arbete går avsevärt mycket snabbare och kvaliteten på ditt spelschema blir högre!

 

INTRESSENTER

Nå ett optimerat spelprogram genom att låta ligans intressenter vara med och påverka!

IDROTT

Idrott påverkar direkt eller indirekt livet på miljontals människor runt om i världen. 

 

Inom många olika idrotter har serier en central roll. Det gör att serieläggningen har en stor betydelse för flera intressenter såsom lag, fans, tv-bolag och säkerhetsmyndigheter - kvaliteten på ett spelschema har därmed inverkan på både förbundets och lagens ekonomi!

TV-bolag och sponsorer är ofta beredda att betala ett högre pris om spelschemat möter deras önskemål, exempelvis att publikmatcher och derbyn schemaläggs på attraktiva dagar eller att matcher mellan vissa lag ska spridas över säsongen för att om möjligt få serien mer "levande" över tid. Samma önskemål är viktiga även för fans när de beslutar om biljettköp till matcher. 

 

Ett välarbetat och optimerat spelprogram kan förutom reducerade resekostnader alltså leda till ett högre intresse hos fans och publik vilket i sin tur bidrar till högre publikintäkter samt större möjligheter att attrahera sponsorer och partners!

SAGT OM SPORTING

PAUL ENGSTRÖM,

TÄVLINGSLEDARE

Vi har reducerat antalet arbetstimmar samtidigt som vi  nu kan presentera bättre spelprogram än någonsin!

MICAEL ERIKSSON,

TÄVLINGSENHETEN

Sporting har verkligen lyft vår serieläggning. Jag kan bara konstatera att med Sporting startar en ny era!

© 2019 by SPORTING.